2013. január 26., szombat

Áfonyás csigák


Pioneer Woman-ről írtam már többször. Időről időre ránézek a blogjára, megpróbálommegnyerni a felajánlott westerncsizmákat és egyebeket, és általában találok valami főznivalót. Kedvelem, hogy mindenbe beleteszi azt, ami kell. Amennyire meg tudom ítélni, a hozzávalói jó minőségűek, és az ételei nagyon hagyományosak. A vallomásos fejezetet általában csak átfutom, mert sokszor elviselhetetlenül érzelgős, ugyanakkor a képeskönyvbe való vidéki Amerikát hibátlanul hozza. Egy dolgot nem értek. Ki takarítja az óriási házat és a Lodge-nak nevezett másik palotát, ahol a tévéfelvételek történnek?
Csigát ő is gyakran süt, általában túl édes töltelékekkel, de az áfonyás nagyon megtetszett. Végre úgy éreztem, hogy az aranyáron vásárolt mélyhűtött áfonyát ebbe megéri beletenni.

Áfonyás csiga (kb. 16 darab):



15 dkg finomlisztet és 15 dkg réteslisztet összekeverünk 1 teáskanál sóval és 5 dkg porcukorral. Reszelünk bele egy kevés citromhéjat. 2 dkg élesztőt felfuttatunk kb. fél dl tejben 2 kockacukorral 15 perc alatt. Az élesztős tejet 2 tojássárgával együtt a liszthez adjuk, és bedagasztjuk. Hozzáadunk 7 dkg olvasztott vajat, és összesen kb. 2 dl tejjelpuha tésztává gyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk, átgyúrjuk és kinyújtjuk, inkább hosszúkás alakúra. Megkenjük olvasztott vajjal, beszórjuk porcukorral és reszelt citromhéjjal. Egyenletesen elosztjuk rajta a felengedett és leszárított mélyhűtött áfonyát, feltekerjük a szélesebb oldalán kezdve. 16 egyforma darabra vágjuk és sütőppírral bélelt tepsibe rakjuk. A csigák oldalát megkenjük  olvasztott vajjal, és letakarva még 30 percet kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Kb. 10 dkg porcukrot összekeverünk kevés tejjel, 1 citrom levével és maradék reszelt héjával és olvasztott vajjal. Amikor a csigák megsültek azonnal rájuk kenjük a cukros keveréket.



Pioneer Woman persze a máz többszörösét használta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése