2013. május 19., vasárnap

Paradicsomos húsok

Nagyon hálás vagyok a paszírozott és hámozott paradicsom feltalálójának. Lecsóba biztosan nem tenném egyiket sem, de bármi másba igen. Két egymást követő vasárnapon is ezeket választottam.

Paradicsomos húsgombóc tésztával (2 személyre):



30 dkg darálthúshoz adunk 1 tojást, 1 evőkanál zsemlemorzsát, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, és 1 gerezd lereszelt fokhagymát. A masszából diónyi gombócokat gyúrunk és kevés napraforgóolajban több részletben átsütjük őket. Kiszedjük a gombócokat egy tányérra. A maradék olajon megdinsztelünk 1 apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntünk 1 doboz 400 gramos paszírozott paradicsomot, és még feleannyi vizet. Teszünk bele sót, borsot, cukrot és apróra vágott bazsalikomot. Lefedve 30 percig pároljuk. Beletesszük a húsgombócokat, és még 20 percig főzzük. Tésztával és friss zöldpetrezselyemmel tálaljuk.

Pioneer woman receptje a második szakácskönyvéből

Toszkán csirke (2 személyre):



4 csirke felsőcombot sózunk és borsozunk és 1 evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat átsütjük. A visszamaradt olajban megpárolunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és egy kis ág apróra vágott rozmaringot meg zsályát. Teszünk hozzá 1 teáskanál sűrített paradicsomot, és egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadunk 1 doboz (400 g) hámozott paradicsomot és felannyi vizet vagy fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit meg is cukrozzuk. Felforraljuk, és 1 órára 160 fokos sütőbe tesszük. Adunk hozzá 1 teáskanál kapribogyót és néhány fekete olajbogyót. Még egyszer kiforraljuk és rizzsel tálaljuk.

Egy takaros kis könyvből van a recept, amelyben csirkéből készült egytálételek vannak a világ minden tájáról. Benne van a csirkepaprikás receptje is, vajjal készítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése