2013. május 8., szerda

Zserbó pohárkrém

A tavalyelőtti nagy zserbósorozat megkésett folytatása. Volt zserbógombóc, zserbócsiga, hagyományos zserbó, és sütni kell még zserbókekszet. Ebben a krémben és a többiben az a közös, hogy a jellegüket a dió-baracklekvár-csokoládé szentháromsága adja.

Zserbó pohárkrém (4 személyre):



10-15 szem vajas kekszet nejlonzacskóba teszünk, és a húsverő kalapáccsal apróra törjük. Egy másik zacskóban ugyanezt tesszük 5 dkg dióval is. Másik 5 dkg diót ledarálunk.A kétféle diót összekeverjük 8 dkg cukorral, 2 dl tejjel és fél citrom héjával. Sűrűre főzzük, kihűtjük. Összekeverjük 25 dkg mascarponéval. Tálakba vagy poharakba rétegezzük a következő sorrendben: kekszmorzsa, baracklekvár, diókrém, keksz, reszelt, vagy aprított csokoládé.

A Szuflé magazin receptje alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése