2013. augusztus 5., hétfő

Kovászos uborka leves

Engem is utolért az idei nyár divat-étele. De milyen jól tette.

Kovászos uborka leves (2 személyre):




















1 zöldségleves kockát fél liter vízben felfőzünk, és hűlni hagyunk. 4 darab kovászos uborkát apró kockára vágunk. Egy tálban összekeverünk 1 pohár joghurtot kb. 3 dl zöldséglevessel és ugyanannyi kovászos uborka lével. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. Ízesítjük szerecsendióval és aprított kaporral. Beletesszük az uborkakockákat, és olívaolajat csepegtetünk a tetejére. Jól behűtjük.

A kovászos uborkát eredetileg a következőkkel ízesítettem: kapor, zöld szőlő, meggylevél, fokhagyma, csípős paprika, szegfűbors, egész bors, babérlevél, koriander, mustármag, só.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése