2013. augusztus 13., kedd

Zöldségragu, több menetben

Az inspirációt egy nagy zacskó kagylótészta adta, ami jó ötletnek bizonyult, de még finomítani kell  a megvalósítást.

Zöldségraguval töltött kagylótészta (2 személyre):






















1 kisebb padlizsánt kockára vágunk, besózzuk, közben felvágjuk a többi zöldséget: 1 kisebb cukkinit kockára, 4 nagyobb gombát cikkekre és 1 vöröshagymát félkarikákra. Besamelmártást készítünk 3 dkg vajból, kevés liszttel és kb. 3 dl tejjel. A padlizsánt leöblítjük, megszárítjuk, és 2 evőkanál olívaolajon kisütjük. Papírra kiszedjük. Ugyanígy megpirítjuk a cukkinit, azt is kiszedjük. Teszünk még a serpenyőbe 1 evőkanálnyi olajat, azon kevés sóval pár percig pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, megborsozzuk, és nagy lángon pirítjuk. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsán és cukkinikockákat* és 1 nagyobb doboz sűrített paradicsomot**. Fűzerezzük kakukkfűvel és zsályával, teszünk bele 1 szem kocacukrot, néhány percig pároljuk. A kicsit kihűlt ragut a nyers kagylótésztákba kanalazzuk, lerakjuk egy kivajazott hőálló tálba, leöntjük a besamellel, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.***

* Volt a gondolatomban még zöldpaprika is, csípős, de ...
** Friss paradicsom sem volt...
*** legközelebb csak egy kis zöldséglevest öntök alá, hogy  abban puhuljon meg a tészta.

Maradt még a raguból, ebből másnap pizza készült. Kész lapon, kevés aszalt paradicsomos krémmel megkenve, mozzarellával. Pioneer Woman nyomán a még forró pizzára paradicsomszeleteket, zöldpaprikát és bébispenótot tettem.




















Nos, szerintem ez a pizza, nem pedig egy paradicsomos, szalámis melegszendvics...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése