2013. november 26., kedd

Sajtos melegszendvics

Igen. A food52 honlap, Amanda Hesser virágzó vállalkozása hetente kétszer küld hírlevelet. Néha végig sem olvasom a recepteket, olyan hosszú a hozzávalók listája, néha meg ilyenekkel jönnek, hogy sajtos melegszendvics. És tényleg jókat mondanak.*

Sajtos melegszendvics (amennyi elfogy):




















A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Megkenünk vajjal 2 szelet kenyeret. Az elsőt, vajas felével lefelé megpirítunk egy forró serpenyőben. Rárakjuk a sajtot, beborítjuk a másik kenyérrel, úgy, hogy a vajas oldala ennek is kívül legyen. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk. A húsvasaló növelheti a művelet hatékonyságát. Ha mindkét oldal szép piros a szendvicset betesszük a sütőbe 5 percre. Ha a serpenyő bírja, akkor abban, ha nem, akkor egy kis tepsiben. Kész.

*Paradicsomos szendvics food52 módra: pirított kenyér megkenve majonézzel, rá paradicsomszeletek, só, bors, befedve egy másik majonézes pirítóssal. Simply perfect. 



2 megjegyzés:

  1. Na ez az én kedvencem, megőrülök az ilyen folyós, szottyos, olvadós sajtos szendvicsért, viszem is a receptet:-))))))

    VálaszTörlés
  2. Alul az apróbetűshöz csak annyit, ha a majonézes kenyérre még teszel egy vékony szelet gépsonkát is a paradicsom és az újabb pirítós alá, na az az igazi simply perfect :-))))

    VálaszTörlés