2013. november 21., csütörtök

Zöldséges lasagne

A ragu receptje már szerepelt itt, de az első főzés óta sokat finomodott. Többen megkóstolták, jóváhagyták. Úgy érzem, a húsmentes siganture dish bontakozik ki a szemünk előtt.

Zöldséges lasagne (4 személyre):




















1 fej vöröshagymát apróra vágunk és olívaolajon kevés sóval megdínsztelünk. Hozzáadunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és kb. 30 dkg szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oreganóval és kakukkfűvel. Beleszeletelünk 1 csípős zöldpaprikát. Puhára pároljuk. Közben 1 cm-es kockákra vágunk 1 közepes padlizsánt és 1 cukkinit, és a zöldségkockákat több részletben olívaolajon kisütjük, majd konyhai papírra kiszedjük. A gombához adunk 1 kis doboz paradicsompürét és 1 doboz arrabiata szószt (csípős, sp#rból),  vagy hámozott paradicsomot, meg egy fél doboz vizet, a kisütött padlizsán és cukkinikockákat, és még kb. 15 percig pároljuk a ragut. Egy tál aljára teszünk belőle egy keveset, arra lasagne lapokat, amelyek akár házi gyártásúak is lehetnek. Ezt addig ismételjük, míg jólesik. A ragu mindenütt fedje be a tésztát. A legfelső lapot bekenjük tejföllel és szórunk rá egy kevés zsemlemorzsát. 200 fokos sütőben legalább 30 percig sütjük.

A ragu általában több, mint amennyire szükség van. Jól fagyasztható, és felengedve remek tésztaszósz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése