2013. december 27., péntek

Karácsonyi muffinok

Az idei karácsonykor  az egyszerű sütemények nyertek.

Gesztenyés muffin (12 darab):





















10 dkg vajat és 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk. Átöntjük egy nagyobb tálba, és belemorzsolunk 25 dkg gesztenyemasszát. Három tojást szétválasztunk, a fehérjéket 1 csipet sóval és 5 dkg barna cukorral felverjük. A sárgákat 4 dkg liszttel és 1 teáskanál sütőporral együtt a csokis masszához adjuk, végül több részletben hozzákeverjük a tojáshabot. Muffinpapírral bélelt sütőformában, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sül meg.

Tiramisu muffin (23 mini* és 7 normál méretű)




2 evőkanál forró vízben feloldunk 1 evőkanál neszkávét. 20 dkg lisztet összekeverünk fél teáskanál sütőporral, egy csipet sóval. Összekeverünk 5 dkg puha vajat, 15 dkg barna cukrot, 2 evőkanál mézet és 1 tojást. Ehhez a keverékhez több részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kávét, és még 1 dl tejet. A kész tésztát habzsákkal muffinformába töltjük és 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Összekeverünk 6 evőkanál kávé és 6 evőkanál mandula/marcipánlikőrt. Amikor a sütik megsültek, megszurkáljuk őket, és meglocsoljuk a likőrökkel. 25 dkg mascarponét kikeverünk 4 evőkanál cukrozott sűrített tejjel, a megmaradt likőrrel és összevegyítjük 1 dl felvert tejszínnel. A kihült muffinok tetejére csillagcsövezzük és bőven megszórjuk keserű kakaóporral.

*Egy lyuk valahogy üresen maradt.

Stahl receptek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése