2014. február 15., szombat

Kelkáposztás babos ragu

A Food52 múlt heti hírlevelében volt a recept, és szinte ugyanakkor találtam meg Rachel Allen egyik szakácskönyvében is. Jóízű, laktató, krumplipürével komoly étel benyomását kelti.

Kelkáposztás babos ragu (4 személyre):























Apróra vágunk 1 fej vöröshagymát és kevés sóval puhára pároljuk. Hozzáadunk 1 gerezd felaprított fokhagymát és 1 répát meg negyed fej zellert kockára vágva. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel és babérlevéllel. Kevés vízzel tíz percig pároljuk. Hozzáadunk 2 doboz leöblített borlotti babot és fél liter zöldséglevest (kockából). Még 15 percig főzzük, miközben vastagabb csíkokra vágunk 5-6 kelkáposzta levelet, aminek kivágtuk a vastag ereit. Ezeket is hozzáadjuk a raguhoz, és még 4-5 percig főzzük. Ha szükséges, adunk még hozzá vizet, vagy levest, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Krumplipüré a körete, vagy bármi más, ami az ilyen szaftos ételhez illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése