2014. augusztus 27., szerda

Perzsa főzelék

Eredetileg ez egy marhahúsétel volt, és abszolút el tudom képzelni, ahogy szabadtűzön főzik marcona férfiak, semmi esetre sem nők. Én a marhahúst kihagytam, és így lett belőle a főzelékes Feri fakanalára illő főzelék. Nem mondom, hogy örök darab lesz nálam, de ha lesz még, akkor kevesebb lesz benne a fahéj és a padlizsánt nem sütőben fogom sütni, hanem serpenyőben.

Perzsa sárgaborsófőzelék sült padlizsánnal (4 személyre):




















1 fej vöröshagymátolívaolajon megpárolunk 2 gerezd felaprított fokhagymával. Adunk hozzá 2 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál fahéjat, kicsit pirítjuk. Felengedjük kb. fél liter paradicsomlével és teszünk bele 15 dkg sárgaborsót, amit előző este beáztattunk. Ennek legalább 2 óra kell, hogy megpuhuljon, még így is. Közben 2 padlizsánt nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük olívaolajjal és 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha a sárgaborsó puha, hozzákeverjük a padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, citromléval, kaporral és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Kurkumás rizzsel és zöldfűszeres joghurttal tálaljuk, amibe uborkakockákat és diót tettünk.

Mautner Zsófi, ki más. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése