2014. december 14., vasárnap

Magvas fasírt

Bede Anna zseniális receptje, egyszemélyes közönségnek legalább nyolc adag. Kettő frissen, a többi lefagyasztva. Majd jól jönnek valami újhullámos főzelékhez.





















1. 20 dkg földimogyorót/diót és 5 dkg vegyes magot száraz serpenyőben megpirítunk, kihűtjük és aprítógépben felaprítunk. Az a jó, ha van benne mindenféle méret, de nem maradjon túl nagy.

2. Hozzáadunk15 dkg reszelt edami/ementáli sajtot, 1 evőkanál reszelt vöröshagymát, 2 egész tojást és 1 doboz leszűrt hámozott paradicsomot kisebb darabokra vágva. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával, olasz fűszerkeverékkel, mustárral. Tehetnénk bele egy kis citromlevet meg fokhagymát is.

3. Kivajazunk egy püspökkenyérformát és kibéleljük kivajazott sütőpapírral. Beletesszük a masszát és 180 fokos sütőben 45 perc alatt pirosra sütjük. Pihentetés után szeleteljük.

Videón is megtekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése